Fiets huren Amsterdam

Fiets huren Amsterdam

 

Fiets huren in Amsterdam? Dan ben je bij FietsHurenIn op de juiste plek! Check gemakkelijk de fietsverhuur Amsterdam opties & de prijzen bij verschillende aanbieders.

Er is geen ander vervoersmiddel waarmee je je zo makkelijk door een stad als Amsterdam beweegt als de fiets. De oude binnenstad van onze hoofdstad is niet bepaald gemaakt voor autoverkeer. Tijd om een fiets te huren dus! De Jordaan, het Museumplein, het IJ en ga zo maar door… Amsterdam heeft genoeg plekjes om te ontdekken!

In Amsterdam zijn er onder andere mogelijkheden voor het huren van stadsfietsen, elektrische fietsen, kinderfietsen, racefietsen, tourbikes, tandems en bakfietsen. Er is dus voor ieder wat wils!

 

 

Fietsverhuur Amsterdam opties

Bekijk hier alle fietsverhuur Amsterdam aanbieders:

BajaBikes

Bij BajaBikes ben je aan het juiste adres als je een fiets wilt huren in Amsterdam! Ook vind je hier toffe fietstours die je kunt volgen. Zo kom je binnen no time alles te weten van onze hoofdstad.

➜ Bekijk het aanbod fietsverhuur Amsterdam

BimBimbikes

BimBimbikes biedt voordelige huurfietsen aan in Amsterdam tussen de €4,- en €45,-. Hier kunnen jullie onder andere stadsfietsen, racefietsen, touring bikes, kinderfietsen en elektrische fietsen huren. De keuze is ruim!

➜ Bekijk het aanbod fietsverhuur Amsterdam

Activiteiten Amsterdam

Bekijk hier welke activiteiten je allemaal kunt doen in Amsterdam.

Do's & don'ts bij fietsen huren in Amsterdam

Wat zijn de do's & don'ts bij het huren van een fiets in Amsterdam? Je leest ze hieronder!

Do's

1. Kijk uit voor de tramrails

Eén van de meest gemaakte fouten is met het fietswiel tussen de tramrails vast komen te zitten. Niets is vervelender dan midden op straat omvallen omdat je wiel vast kwam te zitten tussen de tramrails. Pas daarom op wanneer je parallel aan de tramrails fietst en steek de tramrails loodrecht over!

2. Pas op voor andere fietsers

De ware Amsterdammer scheurt over het fietspad alsof zijn of haar leven ervan afhangt en neemt overal voorrang. Ga daarom niet naast elkaar fietsen en besluit niet plotseling af te slaan. Zo voorkomen jullie ongelukken en vervelende situaties op de weg.

3. Bezoek het strand van Diemerpark

Dit strand is alleen per fiets te bereiken. Perfect dus om naartoe te fietsen tijdens jullie fietstocht door Amsterdam!

Don'ts

1. Spuistraat & Kalverstraat

Deze twee straten kunnen jullie beter niet met de fiets bezoeken. Het grote aantal voetgangers maakt het vrijwel onmogelijk om hier te kunnen fietsen. Het is daarom het beste om jullie fietsen ergens te stallen en te voet verder te gaan.

2. Rijksmuseum

De doorgang van het Rijksmuseum is natuurlijk super leuk om doorheen te fietsen, maar dat vinden vele anderen ook. Dit betekent dus dat het flink druk kan zijn in de passage. Bovendien is het oppassen geblazen wanneer jullie direct uit de passage komen. Jullie moeten hier namelijk direct een bocht maken, anders belanden jullie zo tussen de ‘I Amsterdam' letters…

3. Piet Heinkade

Op de Piet Heinkade hebben jullie standaard wind tegen. Dit is niet zomaar een beetje tegenwind. Deze kade is daarnaast ook nog eens behoorlijk lang, dus het is geen pretje om hier tegen de wind in te moeten fietsen…

Fietsweetjes Amsterdam

 

Weetjes

  • In Amsterdam zijn er ongeveer 880.000 fietsen, dat is 4 keer zoveel als het aantal auto's (220.000)…
  • Amsterdam heeft daarnaast ongeveer 513 kilometer aan fietspaden
  • Er zijn bovendien ruim 240.000 fietsenrekken in Amsterdam
  • Alle fietsers in Amsterdam fietsen samen maar liefst 2 miljoen kilometer per dag!

Een fiets huren in Amsterdam is dé ideale manier om onze hoofdstad stad te ontdekken!