Ga je binnenkort naar Valencia en ben je van plan deze prachtige stad met de fiets te gaan verkennen? Dat komt goed uit! Speciaal voor jou hebben we een fietsroute Valencia samengesteld langs de leukste highlights van de stad. In slechts een paar uur zul je vele bezienswaardigheden & mooie plekjes zien! Als je een fiets voor de hele dag huurt kun je stoppen waar je wilt en zelf kiezen wat je wilt bekijken en wat niet. Benieuwd? Lees snel verder…

 

Turia Park
We beginnen de route bij het Turia Park. Het Turia Park, ook wel Jardín del Turia genoemd, heeft een unieke ligging in een rivierbedding. De tuinen zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste bezienswaardigheden van de stad. Voeger stroomde de rivier de Turia door het park (vandaar de naam), tot in 1957 de rivier overstroomde en deze omgelegd moest worden naar het westen van de stad. Het park is tegenwoordig een gezellige ontmoetingsplek voor locals en een heerlijke plek voor een wandeling of fietstocht.

 

Plaza de la Virgen & de kathedraal
Plaza de la Virgen is één van de bekendste pleinen van Valencia. Het plein is te vinden in de wijk La Seu en ligt achter de bekende kathedraal. Midden op het plein staat een grote fontein en verder vind je er gezellige terrasjes en restaurants. Naast het plein en de kathedraal is hier ook de Basílica de la Virgen de los Desamparados te vinden. Deze indrukwekkende basiliek is toegewijd aan de beschermheilige van Valencia.

 

Palacio del Marqués de Dos Aguas
Bewonder de prachtige architectuur van dit paleis, gebouwd in de 15e eeuw. Vroeger behoorde dit paleis tot een adelijke familie en op de binnenplaats kun je oude koetsen en rijtuigen vinden die vroeger door hen werden gebruikt. Tegenwoordig vind je hier een museum, waar een prachtige collectie keramiek te aanschouwen is. Daarnaast kun je alle kamers van het paleis bekijken, zeker de moeite waard!

 

Ciudad de las Artes y Ciencias
Iets wat niet mag ontbreken tijdens de fietstour door Valencia is natuurlijk het Ciudad de las Artes y Ciencias (de Stad van Kunst en Wetenschap). Het complex is ontworpen door de architectuur Calatrava en is in 2009 geopend. Fiets langs de indrukwekkende gebouwen en maak eventueel een stop als je ergens naar binnen wilt. Je vindt hier onder andere een aquarium (de grootste van Europa), een grote 3D-bioscoop, het Wetenschapsmuseum en het Palau de les Arts Reina Sofía, een operagebouw waar meerdere orkestzalen gevestigd zijn.

 

Historisch centrum
We sluiten de route af bij het historisch centrum van de stad. Hier vind je alles wat Valencia zo populair maakt. Voor prachtige architectuur, een rijke cultuur, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes ben je hier op de juiste plek. Ideaal om de dag af te sluiten!

 

Fiets huren Valencia? Bekijk het aanbod!