Op zoek naar een fietsroute door Barcelona? Dan ben je hier op de juiste plek! Barcelona, het is misschien wel de mooiste stad van Spanje. Of je nu houdt van cultuur, luieren op het strand, shoppen of lekker eten… In Barcelona kan het allemaal! En het mooiste is, je kunt alles verkennen op de fiets! Het is dan ook geen verrassing dat deze veelzijdige stad een trekpleister is voor veel toeristen. Om deze drukte te vermijden hebben we voor jullie een speciale fietsroute Barcelona uitgestippeld langs de verborgen pareltjes van deze Spaanse stad. Zo ontloop je de drukte & ontdek je tegelijkertijd wat deze prachtige stad allemaal te bieden heeft. 

 

De wijk Gràcia
We beginnen de fietsroute Barcelona in de sfeervolle wijk Gràcia. Gràcia was ooit een klein dorpje dat pal naast de grote stad Barcelona lag. Tegenwoordig mag deze wijk zich één van de leukste plekken van de stad noemen. Er wonen veel kunstenaars, studenten en artiesten. De wijk staat het meest bekend om de unieke architectuur. Je vindt hier onder andere het werk van Gaudí terug. Fiets zeker langs Casa Vicens (Gaudí’s eerste bouwwerk) en Casa Ricard Mestres.

 

Esglèsia de Sant Pacià
De tweede stop op onze fietsroute is de Esglèsia de Sant Pacià. Deze prachtige kerk is wederom één van Gaudí’s eerste bouwwerken en ligt in de wijk Sant Andreu. Voor veel mensen zullen Park Güell en de Sagrada Família de meest bekende werken van Gaudí zijn. Hier is het dan ook vaak erg druk. De kans is groot dat het bij de Esglèsia de Sant Pacià een stuk minder druk is.

 

Palau Macaya
Het Palau Macaya is een prachtig paleis dat niet veel mensen kennen. Een bezoekje aan de binnenkant van het paleis is zeker aan te raden. Dit is helemaal gratis en de perfecte kans om een prachtig staaltje modernistische architectuur aanschouwen.

 

Teatre Grec
De volgende stop op onze fietsroute door Barcelona is Teatre Grec, een amfitheater dat verstopt zit in de tuinen van Teatre Grec. Nu denk je vast; een Grieks theater in Barcelona? Dat klopt! Het ligt in één van de vele tuinen op de Montjuïc berg. Je kunt de tuinen en het theater gratis bezoeken om er heerlijk te genieten van de zon. Veel toeristen komen hier niet, dus dit is een perfect plekje om even lekker tot rust te komen en het uitzicht te bewonderen.

 

Bunkers del Carmel
Het eindpunt van de fietsroute zijn de Bunkers del Carmel. Deze bunkers hebben veel verschillende functies gehad, maar dienen nu als één van de mooiste uitkijkpunten over de stad. Het is dan ook geen wonder dat dit een geliefde plek is onder de locals. Velen komen hier om te genieten van de zonsondergang. Het is een flink stukje omhoog… Hoewel het niet echt wordt aangeraden om deze rit per fiets te maken, zijn de bunkers zeker de moeite waard. Neem de bus of de metro om dit verborgen pareltje te bezoeken.

 

Zelf een fiets huren in Barcelona? Bekijk het aanbod!