De leukste manier om Den Haag te ontdekken is natuurlijk op de fiets! Door Den Haag kun je heerlijke fietstochten maken langs paleizen, musea en monumenten. Stap op de fiets en maak een ritje langs de Hofvijver of fiets door de gezellige drukte van de binnenstad. Je spot de groenste plekjes of je rijdt een stukje door de duinen, waar je met een fris windje door je haren geniet van een een prachtig uitzicht over zee. Ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder voor de leukste fiets-uitjes tijdens een DH citytrip.

 

Route 1: Centraal Station – Malieveld – Centrum

We beginnen op Centraal station. Als je nog een fiets nodig hebt, kun je hier een OV-fiets scoren. Vanuit dit punt fiets je richting het malieveld. Om daar te komen neem je de uitgang aan de Rijnstraat, je steekt de Bezuidenhoutseweg over en dan is ‘t grote Malieveld bijna niet te missen. Hier zijn vaak evenementen, festivals en kermissen te vinden. En grote kans dat hier in de zomer veel mensen genieten van het zonnetje. Vanaf Malieveld fiets je door richting het centrum. Om daar te komen rij je richting de Herengracht om in de binnenstad te komen. Hier kun je zo doorheen rijden om even een kleine stop te maken voor een fotomomentje bij de prachtige Hofvijver. Ook kun je meteen het torentje spotten, de werkkamer van de minister-president. Als je nog niet genoeg hebt gehad van deze leuke plekjes, kun je natuurlijk nog even wat dichterbij komen en fietsen naar het Binnenhof. 

 

Route 2: Scheveningen – Westduinpark

Een bekende badplaats waar je veel kilometers kunt maken is natuurlijk Scheveningen. De leukste kustroutes door de fraaie duingebieden en langs het wijde zandstrand zijn een aanrader. Er valt heel veel te ontdekken in Scheveningen! Ook het Westduinpark is absoluut één van onze favoriete plekjes. Het Westduinpark in Den Haag is een beschermd natuurgebied tussen de haven van Scheveningen en de badplaats Kijkduin. Het is een uniek stuk natuur aan de Noordzee waar bossen en duinen in elkaar overlopen en onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Dankzij de vele wandel- en fietspaden kun je een geweldige route afleggen door het uiteenlopende landschap. En misschien kom je wel Schotse Hooglanders tegen… Die lopen daar namelijk gewoon vrij rond dus wie weet zie jij wel een kudde. 

 

Route 3: Kijkduin – Meijendel

Wil je een langere fietstocht maken? Deze route start in Kijkduin. De weg die je af zult leggen is erg rustig en ook hier kun je uitwaaien langs de kust. Voordat je begint aan je fiets-uitje, kun je langs de gezellige strandtentjes en restaurants op de boulevard terecht voor een hapje en een drankje. Kijkduin is een fijne plek om te fietsen! Na een ritje door Kijkduin fiets je richting de pier van Scheveningen, waarna je direct richting natuurgebied Meijendel rijdt. Dit is het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland met diverse fietsroutes. Het gebied bestaat uit open duinlandschap met bos, zandvlaktes en bijzondere plekjes. Meijendel is een plek waar je echt een keer geweest moet zijn!