Heb je binnenkort een stedentrip of vakantie op de planning staan en ben je benieuwd welke steden je goed met de fiets kunt ontdekken? In dit artikel zetten we de leukste steden voor je op een rijtje!

 

Kopenhagen

Het steeds populairder wordende Kopenhagen is de ideale stad om met de fiets te ontdekken. De stad is gebouwd voor fietsers en heeft vele malen prijzen gewonnen voor de uitstekende fietsvoorzieningen, dat zegt genoeg… Je hebt er meer dan 350 kilometer aan fietspaden, dus je bent wel even zoet. Wist je dat 1/3 van de inwoners van Kopenhagen met de fiets naar hun werk gaan? Naast dat je gezond bezig bent, is het ook nog beter voor het milieu! Door de gehele stad zijn overal bedrijven te vinden waar je een fiets kunt huren. TIP: een stadsfiets kun je zelfs gratis gebruiken! Je vindt de gratis stadsfietsen bij de speciale fietsenstallingen in de stad.

 

Sevilla

Het vrij kleinschalige Sevilla kun je het beste verkennen met de fiets. Ook in Sevilla vind je overal stadsfietsen, ze worden hier SEVici genoemd. Helaas zijn ze in Sevilla niet gratis, maar alsnog betaal je niet veel. Om de 300 meter kom je een fietsenstalling tegen. Sevilla beschikt over ruim 100 kilometer aan goede fietspaden waar je moeiteloos overheen kunt rijden. Als je niet precies weet waar je allemaal heen kunt fietsen, kun je er ook voor kiezen om een begeleide fietstour te doen. Aangezien het vrijwel altijd mooi weer is in Sevilla, is een stukje fietsen zeker geen straf!

 

Berlijn

Ook het Duitse Berlijn is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte fietsstad. Omdat Berlijn vrij groot is, kost het simpelweg te veel tijd om alles lopend te verkennen. Dus waarom kies je niet voor de fiets? Zo kun je in de beperkte tijd die je hebt toch alle hotspots ontdekken. De stad wordt steeds fietsvriendelijker en ook hier vind je uitstekende fietspaden. Bovendien houden automobilisten rekening met fietsers. Fiets langs de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie en andere niet te missen highlights. In Berlijn kun je ook stadsfietsen pakken (DB-bikes) of je kunt een fiets huren bij een fietsverhuurbedrijf.

 

New York

New York is waarschijnlijk niet de eerste stad die bij je opkomt om per fiets te verkennen… Toch kun je in deze bruisende stad prima fietsen! Vooral Manhattan (zéker in Central Park) is een heerlijke plek om een stukje te gaan fietsen. Op de avenues zijn de fietspaden gemarkeerd met een groene kleur en in de streets worden ze aangegeven met een fietssymbool. Aangezien fietsen steeds populairder wordt in New York, is het aantal fietsverhuurbedrijven de laatste jaren flink gestegen. Rij bijvoorbeeld over de Brooklyn Bridge & langs de Hudson Rivier!

 

Antwerpen & Gent

Ook Antwerpen en Gent zijn prima steden om lekker doorheen te fietsen. Zo heeft Gent bijvoorbeeld een autovrij centrum, waardoor je op je gemak door de stad kunt fietsen. Antwerpen is heel fietsvriendelijk en heeft diverse fietsroutes ontwikkeld om de stad op verschillende manieren te ontdekken. Ook hier heb je stadsfietsen die je kunt huren en er is zelfs een fietsdeelsysteem, genaamd CloudBike. Check altijd wel even of het mooi weer wordt als je gaat fietsen, dat maakt het een stuk leuker!

 

Zelf een fiets huren? Bekijk het aanbod!