De beste manier om een stad te verkennen is op de fiets! Deze keer hebben we de leukste hotspots gevonden voor een fietstocht door Taipei. Taipei is de hoofdstad van het veelzijdige land Taiwan. Het huren van een fiets kost in Taipei vrij weinig moeite. Je kan namelijk op veel plekken door de stad een fiets huren met een ‘EasyCard’. Op deze EasyCard staan Taiwanese dollars, hiermee kan je een fiets ontkoppelen uit het slot. In Taipei zijn veilige fietspaden en om die reden zul je ook veel Taiwanezen tegenkomen tijdens de fietstocht! We hebben een aantal hotspots gevonden die zeker de moeite waard zijn. 

 

Taipei 101

Als je een bezoek brengt aan Taipei dan ontkom je niet aan de Taipei 101. De Taipei 101 is een wolkenkrabber en komt ver boven alle andere gebouwen uit. Je kan er dus ook makkelijk naar toe fietsen, want hij is overal te zien! Eenmaal bovenin de toren heb je een waanzinnig uitzicht over de prachtige stad. 

 

Chiang Kai-shek memorial hall

Chiang Kai-shek memorial hall is een gigantisch plein waar een aantal mooie tempels op staan. Dit herdenkingsplein is bedoeld voor de voormalig president van de Republiek China. Als je geluk hebt kan je een wisseling van de wacht meemaken in een van de tempels. 

 

Elephant Mountain

Ook kan je naar de Elephant Mountain fietsen. Elephant Mountain is een berg, midden in de stad, die je kan beklimmen. Als je de top hebt bereikt, heb je uitzicht over heel Taipei inclusief de wolkenkrabber Taipei 101. Het is in Taipei vaak redelijk warm in de zomermaanden, dus zorg dat je voldoende water meeneemt! 

 

Songshan Cultural and Creative Park

Ben je na een flinke fietstocht wel toe aan een culturele stop? Dan is dit de perfecte plek! In dit park is allerlei kunst te zien van verschillende creatieve talenten. Hartstikke leuk dus om er rustig doorheen te wandelen en de Taiwanese cultuur te ervaren. 

 

Din Tai Fung 

Aan het einde van de dag ben je waarschijnlijk wel toe aan een heerlijke maaltijd. Het Michelinster restaurant Din Tai Fung is dan de beste optie! Je kan er heerlijke noedels en traditionele dumplings eten! Tijdens het eten krijg je onbeperkt Jasmijn thee ingeschonken voor bij de verrukkelijke gerechten. Zorg wel dat je nog niet heel veel trek hebt als je er heen gaat, je bent namelijk niet de enige die er wilt eten… 

 

Frank rooftop bar naast de Taipei 101

Zet de fiets weer in het slot en sluit de dag af bij Frank rooftop bar met uitzicht over de stad en Taipei 101. Hier kan je een heerlijk drankje nuttigen en praten over welke hotspots jullie hebben bezocht. 

 

Ben je nou op zoek naar nog meer leuke tips over andere bestemmingen? Bekijk dan zeker Zonspot.nl